PITCH

De managementslogica dringt zich op in alle segmenten van de samenleving. Kost-efficiënt werken is de hoogste prioriteit. Steeds meer produceren met minder middelen is de algemene norm.

De hang naar winst en rendabiliteit heeft ernstige gevolgen. Er heerst een groeiende onzekerheid bij de werkende bevolking en er is een stijgende druk op iedereen die als passief bestempeld wordt. Niet alleen langdurig werkzoekenden en kansarmen, maar ook huismoeders moeten meedraaien in het economisch systeem.

Humane waarden zoals samenhorigheid en levenskwaliteit, die niet in cijfers zijn uit te drukken, verdwijnen op de achtergrond. Verdoken armoede, uitsluiting en vereenzaming nemen toe.

De zwakkeren in onze samenleving worden het eerst getroffen en ondervinden de meeste moeilijkheden. Verschillende sociale organisaties werken specifiek met deze doelgroep, maar ook zij worden onderworpen aan de managementslogica. Er treden perverse neveneffecten op waarbij men zich de vraag kan stellen of het beleid zijn doel niet voorbijschiet.

Een auteursdocumentaire van ANDERE WERELD Films
in samenwerking met Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen
en de Uitwisselingstafel Westhoek met financiële steun van de Minister voor Maatschappelijke Integratie, Lichtpunt (Eén/Canvas).